Американське Національне географічне товариство, створене понад століття тому, повідомило про продаж журналу National Geographic та інших активів на суму 725 мільйонів доларів компанії 21st Century Fox, що належить медіамагнату Руперту Мердоку.

Інформація про угоду з'явилася на сайті Американського Національного географічного товариства.

"У результаті угоди на 725 мільйонів доларів Fox, який в даний час є мажоритарним власником кабельних каналів National Geographic отримає 73% в новій медіа-компанії, яка отримала назву National Geographic Partners", - йдеться в повідомленні.

Саме Національне географічне товариство отримає 27% активів. Нова компанія зробить упор на створенні мультимедійного контенту.

Читайте також: Медіа-холдинг Курченка за борги може перейти у державну власність

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Руперт Мердок - найвідоміший з усіх медіамагнатів у світі. Під контролем Мердока знаходяться ЗМІ (такі телевізійні мережі як - "Fox", "Star" і "Sky", у його телевізійного каналу "Fox News", аудиторія в Америці, в два рази більше ніж у CNN), кінокомпанії (найвідоміша з яких "20th Century Fox") і книжкові видавництва.

Мердоку належать більше 30 газет в Америці, Австралії та Англії, серед яких "New York Post", "Times", "The Sun", "The Sunday Times" і "Daily Telegraph", видавництво "Harper Collins", звукозаписна компанія "Mushroom Records", рекламна компанія" News Outdoor". Мердок завжди прагне зайняти панівне становище у всіх областях бізнесу, куди він входить, і контролювати кожне своє підприємство.