Сотні співробітників національної поліції Іспанії в четвер з самого ранку проводять обшуки в компанії Zayer. Вона розміщується у місті Віторія, що в автономній області Країна Басків.

Про це повідомляє іспанське видання El Correo.

Правоохоронці підозрюють, що компанія порушили режим санкцій, введених Європейським союзом проти Росії та Ірану.

Зокрема, за інформацією джерел видання, обладнання, яке виготовляла компанія, могло потрапляти на територію Ірану та Росії через треті країни. Зокрема, це могла бути Туреччина. Обладнання іспанської фірми там використовували у військовому виробництві.

Читайте також: НАТО занепокоєне новиною про військову базу РФ біля кордону з Україною

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Водночас представники Zayer прокоментували ситуацію і заявили, що "дуже здивовані обшуками". Оскільки все їхнє обладнання, за їх словами призначене для експорту в східні країни та на Близький Схід, "проходить дуже суворий контроль та має ліцензію, видану в Мадриді".

Компанія Zayer заснований в 40-х роках минулого століття. Вона є досить відомою у місті Віторія.

Компанія, здебільшого, розробляє фрезерні верстати і оброблювальні центри. Вона має завод, на якому працює 150 осіб.