Хвилю обурення у Швеції викликала заява члена правоконсервативно партії "Шведські демократи" Гунілли Шмідт. Ця політична організація вважає потік мігрантів в країну однією із загроз національній безпеці.

"Допоможе тільки кулемет, поставлений на Ересунському мості!", - написала Гунілла Шмідт під одним з постів про проблему біженців в мережі Facebook. Вона висловила невдоволення тим, що Швеція не скорочує розмір допомоги по безробіттю за прикладом Німеччини та Данії. Шмідт вважає природним те, що в такій ситуації біженці хочуть потрапити саме до Швеції.

Коли кореспонденти газети Evening post попросили політика прокоментувати подібну заяву, Шмідт зазначила, що це було тимчасове божевілля, а потім видалила написане.

Ще раніше попросив Шмідт уточнити, що вона мала на увазі, один з учасників дискусії в мережі Facebook. Відповіддю йому від політика було зустрічне запитання: "Ви що, дурень?"

Напередодні голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер запропонував країнам Євросоюзу додатково прийняти в найближчі два роки в 160 тисяч біженців з країн Близького Сходу і Африки. Згідно з пропозицією Юнкера, найбільше число біженців з конфліктних зон належить прийняти Німеччині (31,4 тисячі), Франції (24 тисячі) та Іспанії (майже 15 тисяч).

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Читайте також: Через біженців в Угорщині запропонували ввести надзвичайний стан

Нагадаємо, що з початку цього року на територію ЄС прибуло близько 350 тисяч мігрантів. Єврокомісія вже назвала нинішню міграційну кризу найбільшою з часів Другої світової війни.