Долар в Росії може здорожчати одразу на 5 рублів вже через тиждень.

На падіння російської валюти може вплинути фінансове рішення США, про це повідомив в ефірі "Дождя" заступник гендиректора міжнародної інвестиційної компанії Freedom Finance Дмитро Панченко.

За його словами, 17 вересня Федеральна резервна система, яка виконує функції центрального банку та здійснює контроль над комерційною банківською системою США, може підвищити ключову ставку. Внаслідок чого долар зміцниться відносно інших світових валют. У зв'яжу з цим очікується здорожчання і в Росії на 4-5 рублів – із нинішніх 68-ти до 72-73.

"ФРС 17 вересня, можливо, підвищить свою ставку. Відповідно долар зміцниться відносно світових валют, і ми (Росія) ризикуємо побачити долар по 72-73 рублі. І ця вірогідність лякає Центробанк найбільше всього", – наголосив Панченко.

Водночас експерт додає, що Центробанк РФ не знизив ключову ставку, залишивши її на рівні 11%, що могло б сприяти і зміцненню рубля, і притоку кредитів та інвестицій в російську економіку.

Популярні новини зараз
З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Дивлячись на стан грошового ринку, ще вчора багатьом трейдерам здавалося, що Центробанк може ставку й знизити. Бо ставки на грошовому ринку становлять 10,2-10,5% річних. Сьогодні вранці (11 вересня) ставки впритул наблизилися до 11%. Відповідно всім стало зрозуміло, що Центробанк ставку не змінить. Тому говорити про якусь стратегічну мету Центробанку, мені здається, не доводиться" - говорить експерт.

Читайте також: Німеччина застерегла РФ від втручання в сирійський конфлікт

Нагадаємо, що через надлишкову пропозицію на світовому ринку аналітики прогнозують зниження цін на нафту до $20 за барель.