За перше півріччя кількість людей, які подорожують світом, зросла на 4%. За цей час 538 млн людей виїхали за кордон своєї країни на відпочинок.

Ця кількість перевищує минулорічний показник на 21 млн, повідомляє всесвітня туристична організація ООН.

У Європі, Азіатсько-Тихоокеанському регіоні і на Близькому Сході туристів стало більше на 5%. На американських континентах цей показник збільшився на 4%. У країнах Африки кількість мандрівників зменшилась на 6%.

Незважаючи на загальний ріст, ситуація з туризмом відрізняється у різних країнах. На кількість мандрівників впливає економічна ситуація у державах, ціни на світові валюти та проблеми безпеки у деяких державах.

"Результати показують, що незважаючи на збільшення нестабільності, туризм продовжує показувати хороші зміни, як це було в останні п'ять років, і надає можливості для розвитку по всьому світу", - заявив генеральний секретар організації Талеб Ріфаї.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Читайте також: Долар у Росії здорожчає одразу на 5 рублів – експерт

Кількість туристів із Росії та Бразилії зменшилась найбільше. Це пояснюється спадом економіки країн та падінням курсів валют.