У США 17-річного підлітка і його 16-річну дівчину притягнули до відповідальності за секстинг - відправку один одному власних знімків еротичного змісту. Хлопцеві може загрожувати тюремний термін до 10 років.

Про це повідомляє Fay Observer.

У правоохоронних органах зазначили, що підлітки порушили один із законів штату Північна Кароліна, відповідно до якого створення та відправлення таких зображень дозволено тільки для осіб, які досягли 18-річного віку.

Восени 2014 16-річна Бріанна Денсон відправила відверте селфі своєму хлопцеві. У поліції вирішили, що вона зробила два тяжких кримінальних злочини проти себе: сексуальна експлуатація неповнолітнього другого ступеня за зйомку фото і третього ступеня за зберігання фото на своєму телефоні.

Обом підліткам було по 16 років, коли поліція почала розслідування їх справи в січні 2015 року. Звинувачення, висунуте хлопцю Денсон, гравцеві команди з американського футболу Зіону Коупенінгу, зруйнувало його потенційну спортивну кар'єру. Хлопця відсторонили від ігор на невизначений термін.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

На знімку дівчина стояла перед дзеркалом з піднятою ногою так, що було видно її геніталії. Денсон і Коупенінг заявили, що нікому іншому зображення вони не посилали.

Телеканал ABC11 повідомив, що поліція виявила знімки на телефоні Коупенінга, розслідуючи інший інцидент. Однак, як зазначає видання, у правоохоронних органів не було необхідного на те ордера.

У лютому 2015 Денсон помістили під арешт. 21 липня вона пішла на угоду між обвинуваченням і захистом, зізнавшись у скоєнні правопорушення. Судді кваліфікували її дії як проступок і призначили вирок у вигляді роки умовно. У випадку, якщо Денсон пройде випробувальний термін, влітку 2016 з неї знімуть усі звинувачення.

Коупенінг звинувачується в тому, що знімок Денсон зберігався на його телефоні, але аналогічну угоду, яка зняла б з нього звинувачення, хлопцю не запропонували. Наступне засідання у його справі призначено на 30 вересня.

Читайте також: Американський підліток застрелився роблячи селфі

Оскільки Коупенінг є неповнолітнім, у випадку, якщо його визнають винним, хлопця внесуть до спеціального реєстру осіб, які вчинили злочин на сексуальному грунті.

У США бази таких злочинців публічні. Перебування в списку сексуальних злочинців часто надає прямий вплив на можливість працевлаштування. Крім того, молодій людині може загрожувати тюремний термін до 10 років.