Група біженців у тисячу чоловік прорвали поліцейський заслон. Раніше вони перейшли кордон Сербії та Угорщини в районі селища Реске, а наразі знову відмовилася відправлятися в табір.

Про це пише УНІАН.

"Люди прямують від кордону в бік міста Сегед", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: 2,5 млн сирійських біженців прийняла Саудівська Аравія

15 вересня набудуть чинності, прийняті минулого тижня, угорські закони про мігрантів на кордоні. Нелегальний перехід через кордон буде вважатися злочином. За це будуть судити і садити у в'язницю або депортувати.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Злочином також буде вважатися псування прикордонної стіни, при спробі подолати її. Посилять покарання для контрабандистів, які перевозять порушників через кордон.

Наразі, біженці проходять кордон в угорському селища Реске фактично безконтрольно: вони повинні відразу направлятися в поліцейські пункти для реєстрації та подачі заявок на притулок, однак насправді велика частина цю процедуру не виконує, побоюючись, що їх залишать в Угорщині.