Комісар ЄС по цифровій економіці і суспільству Гюнтер Еттінгер закликає Німеччину скоротити допомогу сирійським біженцям до рівня інших країн союзу. Він вважає, що фінансова допомога має бути рівною в усіх державах.

Політик наполягає не на повній рівності сум допомоги, а на пропорційному зменшені, адже рівень життя та ціни в кожній країні різні.

"Надто сильні відмінності в розмірах соціальних допомог всередині ЄС, можуть викликати непотрібні спокуси і довести до абсурду пропонований розподіл біженців по країнах Євросоюзу по обов'язкових квотам", - вказав він.

Гюнтер Еттінгер запевнив, що Брюсселю слід враховувати перехідний період тих країн, які наразі не можуть надавати велику фінансову допомогу, але будують притулки та інші установи.

Читайте також: Канцлер Австрії порівняв політику Угорщини щодо біженців з геноцидом

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Також Еттінгер наполягає на швидких змінах у законодавство Німеччини, які дадуть змогу пришвидшити процес розгляду заявок від біженців. Окрім цього, він закликав до термінової депортації тих переселенців, які приїхали з безпечних країн.