Голова шотландського уряду Нікола Стерджен повідомила про наміри провести ще один референдум про незалежність від Великої Британії. Вона запевнила, що це буде можливим через 5-10 років.

Голова націоналістичної партії Шотландії Нікола Стерджен розповіла, що країна зможе провести референдум. Наразі урядовці вирішують, коли саме буде зручна нагода для висловлення думки населення. Але вона розповіла агентству Press Association, що в наступному році цього точно не відбудеться.

Стерджен розповіла, що мешканці Шотландії мають самостійно зробити свій вибір стосовно незалежності. На референдумі, який пройшов у 2014 році, 55% громадян висловились проти створення нової держави. Але вже зараз, за оцінками соціологів, саме 55% підтримують незалежність Шотландії.

Голова шотландського уряду прокоментувала зміну думку свого народу. Вона вважає, що недовіру владі Лондона спричинили невиконанні обіцянки прем'єра Кемерона стосовно надання шотландцям більших повноважень та самостійності.

Читайте також: Британія прийме 20 тисяч сирійських біженців за п'ять років

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Перед референдумом у 2014 році світові політологи наголошували, що шотландці мають усі необхідні ресурси, щоб стати потужною економічною одиницею в світі.