У центрі столиці Молдови на площі Великих національних зборів мітингують уже тиждень. Протести тривають з 6 вересня. Повідомляє Громадське.

У центрі молдовської столиці зібралися близько 60 тисяч людей. Про це кажуть представники Союзу ветеранів Придністров'я, що стежать за порядком під час протесту. За даними організаторів, мітингувальників на площі 80 тисяч, правоохоронців - п`ять тисяч.

Читайте також: У Молдові знизили ціни на світло, газ і хліб, щоб заспокоїти мітингувальників

Сьогодні місцеві мешканці знову масово збираються у центрі молдовської столиці, щоб влада виконала їхні вимоги. Хочуть відставки уряду та президента, вибори голови держави прямим народним голосуванням, а не у парламенті, як нині. Також вимагають проведення дострокових парламентських виборів, оголошення персонами нон-грата олігарха Плахотнюка та бізнесмена Філата, повернення, вкраденого з рахунків трьох молдовських комерційних банків, одного мільярда євро.

Організатор протестів – громадянська платформа "Гідність і правда". Вона наголошує на тому, що акція є аполітичною.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики
Показати ще

До вимог протестувальників додалися нові – проведення позачергових засідань уряду та парламенту, де приймуть відставку генерального прокурора, голів ЦВК, вищої судової палати та національного антикорупційного центру.