13 вересня за кілька годин до початку єврейського Нового року на території мечеті Аль-Акса почалися зіткнення палестинців з ізраїльською поліцією.

Поліцейські кажуть, що бунтівники забарикадувалися всередині мечеті ще з ночі, тому поліція зачинила двері, щоб не випускати натовп, який почав жбурляти каміння і петарди, повідомляє Радіо Свобода.

Правоохоронцям довелось застосувати сльозогінний газ і шумові гранати. За словами очевидців, поліція увійшла на Храмову гору після того, як заворушення почалися і біля самої мечеті.

Варто зазначити, ситуація навколо мечеті загострилася після того, як ізраїльський Міністр оборони Моше Яалон минулого тижня заборонив двом радикальним групам мусульман, які виступали проти відвідання мечеті ізраїльтянами, ходити на Храмову гору, . Храмова гора є священним для вірян трьох течій – ісламу, іудаїзму та християнства.

Євреям було заборонено цього дня молитися або відображати свої національні символи на Храмовій горі для того, щоб уникнути напруженості у відносинах з мусульманськими вірянами.

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Читайте також: У Молдові продовжуються масові протести з новими вимогами

Для мусульман мечеть Аль-Акса на Храмовій горі Єрусалима є третьою святинею після Мекки і Медини в Саудівській Аравії.