Для перехоплення двох російських військових літаків Ту-22М поблизу повітряного простору над Балтійським морем, Данія по тривозі підняла свої два винищувача.

Російські бомбардувальники не входили в територіальний повітряний простір Данії, повідомляє Українська правда.

За словами, представника данського командування майор Ерік Боттгер це "стандартна процедура, коли іноземні літаки підходять до датського повітряного простору".

Він додав, що інцидент стався в четвер, 10 вересня, а на перехоплення були підняті винищувачі F-16 ВПС Данії.

Читайте також: Росія перекинула до Криму новітні винищувачі

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Варто зазначити, для перехоплення двох російських бомбардувальників, що наблизилися до повітряного простору країни, підняла свої винищувачі Британія. В країнах Балтії і Великій Британії неодноразово заявляли, що польотами своїх літаків біля їхніх кордонів, Росія демонструє силу і тестує реакцію НАТО. Повітряний і морський простір держав вони хоч і не порушують, однак, у випадку літаків, йдеться про загрозу для цивільної авіації.

Загалом, у НАТО нарахували 250 перехоплень російських військових літаків за останні півроку.