Віце-президент Сполучених штатів Джо Байден заявив, що Вашингтон готовий підтримати запрошення країни в НАТО у грудні цього року. Про це він повідомив у телефонній розмові з прем'єр-міністром Чорногорії Міло Джукановичем.

Про це пише Російська служба Бі-бі-сі.

"Офіційне запрошення стати членом альянсу Чорногорія отримає в грудні на зустрічі міністрів закордонних справ країн, що входять в НАТО", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Нацгвардію модернізують за стандартами НАТО - Аваков

Америка готова підтримати запрошення за умови, що керівництво Чорногорії продовжить курс реформ і намагатиметься підвищити суспільну підтримку членства країни в НАТО.

Популярні новини зараз
Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи
Показати ще

Джо Байден відзначив проведені у країні реформи в галузі оборони, розвідки та судочинства. Він також закликав керівництво країни докласти більше зусиль для боротьби з організованою злочинністю і корупцією.

Нагадаємо, рік тому Північно-атлантичний альянс вирішив почати інтенсивні переговори із Чорногорією з приводу членства в НАТО. Рішення про запрошення країни до альянсу відстрочили до кінця 2015 року.