Сирійським дітям запропонували зобразити свої страхи перед майбутнім. Покоління, що виростає в умовах війни, найбільше боїться танків, ракет і смертей.

Про це пише британське видання The Independent.

Понад 5,6 млн дітей потребують гуманітарної допомоги в Сирії. Ще близько двох мільйонів покинули країну разом із батьками від моменту початку громадянської війни у 2011 році. Усі сторони конфлікту використовують дітей, причому дедалі молодших.

Агенція з допомоги "Cafod" надає підтримку психологічним проектам для дітей як у Сирії, так і в Лівані, Йорданії та Туреччині. Організація "Caritas" реалізувала проект із психологічної реабілітації, що полягав на малюванні, іграх та створенні ляльок-маріонеток. Таким чином діти можуть поділитися переживаннями, які їм довелося пережити через війну.

The Independent опублікувало малюнки, які створили сирійські діти-учасники такого проекту в Дамаску. Малюків попросили зобразити, чого вони бояться у майбутньому.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Солдати, танки, ракети, зброя і притулки - ось що намалювали маленькі сирійці, дитинство яких проходить в умовах війни.

Читайте також: В Києві жебраки почали "косити" під біженців із Сирії

"Ці малюнки показують, яке життя отримало ціле покоління сирійських дітей. Конфлікт триває довше, ніж Перша світова війна і бомби з рушницями стали частиною повсякденного життя. Легко зрозуміти, чому так багато родин хочуть побудувати нове життя у Європі. Які батьки захочуть ростити дитину у постійному страху?" - коментує Алан Томлінсон, кризовий менеджер агенції "Cafod".