Італійський політик і актор-комік Беппе Грілло, який очолює опозиційний політичний рух "П'ять зірок", був засуджений на один рік в'язниці за наклеп на вченого.

Раніше професор Франческо Баталья заявив, що почав отримувати погрози після того, як Беппе Грілло публічно розкритикував його за підтримку використання атомної енергії, повідомляє ВВС.

Політика також зобов'язали заплатити компенсацію в розмірі 50 тисяч євро.

Читайте також: Візит Берлусконі до Криму – це провокація - посол України

Сам Беппе Грілло вважає справу політичною і порівнює себе з італійським антифашистом Сандро Пертіні і з екс-президентом ПАР Нельсоном Манделою, які потрапили до в'язниці через свої політичні переконання.

Популярні новини зараз
Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

"Якщо Пертіні і Мандела потрапили у в'язницю, я теж готовий туди потрапити за ту справу, яку вважаю правильною і яка має підтримку більшості італійців", - написав він у своєму блозі.