Непослідовна і неузгоджена позиція Німеччини у ставленні до проблеми біженців в Європі перешкоджає її вирішенню, заявляють у Празі й Братиславі.

"На цю мить найбільшою проблемою вирішення міграції є неузгоджена політика Німеччини. І гра м'язами в напрямку до сусідів цього не приховає!" – наголосив міністр внутрішніх справ Чехії Мілан Хованец, повідомляє Радіо Свобода.

Цими словами він відповів на думку міністра внутрішніх справ Німеччини Томаса де Мезьєра, що Європейський союз мав би обмежити виплати зі своїх фондів тим країнам, які не йдуть на компроміс у справі розподілу біженців між країнами-членами ЄС за квотами.

Країни, які відкидають систему квот при розподілі біженців, а це в першу чергу Чехія, Словаччина, Польща й Угорщина, "часто дістають багато коштів із фондів ЄС", а тому "ми б мали говорити про важелі тиску", заявив раніше у вівторок німецький міністр.

Читайте також: Меркель закликала терміново провести саміт щодо біженців

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Також прем'єр Словаччини Роберт Фіцо назвав позицію Німеччини в діалозі з країнами-членами ЄС щодо біженців "залякуванням". "Таке "бубубу" на нас не діє, ми будемо до останньої миті боротись проти обов'язкових квот, навіть і ціною блокади саміту", – наголосив Роберт Фіцо.

Голови урядів Німеччини та Австрії Анґела Меркель і Вернер Файманн тим часом закликали провести вже наступного тижня надзвичайний саміт Європейського союзу, щоб вирішити проблему біженців у Європі. Цю ініціативу вже підтримали Словаччина і Чехія.