Росіянин Володимир Дрінкман визнав свою провину у крадіжці номерів більше 160 мільйонів банківських карт, яка спричинила збитки на загальну суму понад 300 млн. доларів. Про це пише Reuters.

В результаті дій Дрінкмана постраждали 16 компаній, серед яких були Nasdaq, торгова мережа 7-Eleven, французька компанія Carrefour SA, авіакомпанія JetBlue, компанії Visa Inc licensee, Heartland Payment Systems й інші.

"Такі відповідачі, як Володимир Дрінкман, мають навички для зламу наших комп'ютерних мереж і нахили, щоб так вчинити, тому представляють загрозу для нашого економічного добробуту, нашого особистого життя і нашої національної безпеки", - заявив прокурор США Пол Фішман в Нью-Джерсі.

Читайте також: Хакери з Росії щодня атакують українські банки - МВС

Раніше прокурори назвали цю кібератаку найбільшою хакерською аферою в історії США. Хакера за такі дії можуть засудити до 30 років позбавлення волі.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами
Показати ще

Нагадаємо, обвинувачення в хакерському зломі комп'ютерних систем більш ніж десяти великих американських і міжнародних корпорацій, які висунула Федеральна прокуратура в Ньюарку, окрім Дрінкмана отримали ще два росіянина і українець Михайло Ритіков.