Відбулися вчора телевізійні дебати кандидатів у президенти США від Республіканської партії показали рішучий настрій претендентів щодо агресивної поведінки путінської Росії на міжнародній арені. Про це повідомляє Укрінформ.

І тільки нинішній лідер рейтингів бізнесмен Дональд Трамп при цьому зберігає миролюбну риторику відносно путінської Росії та її лідера.

Зокрема, одним з головних об'єктів критики опонентів демократа Барака Обами стала його зовнішня політика в Європі і на Близькому Сході. Президенту США і його адміністрації докоряють "недостатню рішучість", у тому числі по відношенню до держави-агресору РФ.

Читайте також: Дональд Трамп продав конкурс Міс Всесвіт

Сенатор від Флориди Марко Рубіо зазначив, що Москва зараз використовує той вакуум, який залишила адміністрація США на Близькому Сході, і спрогнозував російські авіанальоти в регіоні на підтримку режиму Башара Асада.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Також можливість поміркованої політики по відношенню до Москви відкинула і єдина жінка-кандидат в таборі республіканців Карлі Фіоріна, назвавши Росію "поганим гравцем". При цьому Фіоріна висловилася за демонстрацію сили, підкресливши, що з Кремлем взагалі не потрібно вести діалог. На її думку, США повинні послати "чіткий сигнал Путіну", посиливши Шостий флот США, наземний контингент в Європі та систему ПРО.

Крім цього, сенатор від Південної Кароліни Ліндсі Грем згадав про рішучу політиці США часів Рональда Рейгана і виступив з ініціативою відправити до Сирії 25 тис. Американських солдатів. "Якщо стану президентом, то з першого дня почну боротися з терористами. Ми зміцнимо наші збройні сили і виграємо війну, в якій не маємо права на поразку".

Читайте також: Дональду Трампу однаково, чи буде Україна в НАТО

Більш помірковану позицію щодо Москви висловив лідер рейтингів мільярдер Дональд Трамп. Він виступив за переговори з Кремлем. "Я поспілкуюся з ним (Путіним, - ред.), Знайду з ним спільну мову", - зазначив він. При цьому бізнесмен пообіцяв порозумітися з багатьма світовими лідерами, в тому числі в Китаї та Мексиці, з якими, на його переконання, Білий дім ніяк не може знайти спільну мову. "У нас не буде проблем, які ми зараз маємо з Росією і багатьма іншими країнами", - обіцяє Трамп.

Приблизно таку ж думку висловив і сенатор від Кентуккі Ренд Пол, також відзначивши необхідність діалогу. "Ми спілкувалися з Росією за часів холодної війни, коли ситуація була набагато серйозніше, ніж зараз", - пояснив кандидат.

Нагадаємо, нинішній раунд теледебатів - вже другий, який пройшов у великому приміщенні Бібліотеки президента Рональда Рейгана серед кандидатів-республіканців.