Єврокомісія до кінця року планує створити єдину європейську систему прикордонної охорони. Про це сказав європейський комісар з внутрішніх справ і питань міграції Дімітріс Аврамопулос, пише НБН.

"До кінця року Європейська комісія планує представити пропозиції щодо створення єдиної європейської системи прикордонної охорони. Завдання міжнаціональних команд-прикордонників полягає в контролі зовнішніх кордонів Європейського союзу. Таким чином, буде виконуватися загальноєвропейське завдання", – сказав Аврамопулос.

За його словами, фінансово і кадрово істотно посилиться прикордонний орган ЄС Frontex.

Єврокомісар підкреслив, що незабаром на кордон мають бути спрямовані так звані групи швидкого реагування.

Читайте також: Європа забула про Україну через мігрантів – президент Естонії

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Нагадаємо, зараз перед Євросоюзом особливо гостро стоїть проблема мігрантів і біженців.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала провести термінову зустріч 28 глав урядів і держав Євросоюзу у зв'язку із різким погіршенням ситуації з мігрантами, які продовжують прибувати до Європи.

У липні 2015 року кількість мігрантів біля кордонів ЄС вперше перевищила 100 тисяч осіб за місяць.