Голова фракції Зелених з Європарламенту Ребекка Гармс виступила із критикою на адресу Петра Порошенка. На її думку, рішення ввести санкції проти іноземних журналістів суперечить свободі слова.

У санкційному списку перебувають близько 400 осіб, які представляють небезпеку Україні. Серед них є представники британської ВВС та німецький журналіст Міхаель Рутц, повідомляє DW.

"Це рішення заборонити журналістам працювати в Україні є неправильним. Президент Порошенко припустився великої помилки. Свобода слова і висловлення думки - засади демократії. Це рішення має бути негайно переглянуте", - заявила Гармс.

Також депутатка закликала українську владу міритися із критикою на свою адресу від вітчизняних та іноземних ЗМІ.

Читайте також: Берлусконі став персоною нон-грата в Україні

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи
Показати ще

Німець Міхаель Рутц, який наразі працює у виданні Die Zeit, також перебуває у комітеті "Петербурзького діалогу". Він є автором документальних фільмів про німецьких політиків.

Українські санкції вже засудили в Комітеті захисту журналістів та ОБСЄ.