Цього року Японія планує продати близько двох сотень кілограм чорної ікри, а її поставки на експорт почнуться з майбутнього року.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПро це пише УНІАН.
"Уряд Японії вперше в національній історії видало загальний дозвіл на експорт з країни чорної ікри. Це було зроблено після того, як Токіо виконав всі процедури, пов'язані з міжнародними обмеженнями на поставки цього специфічного товару", - ідеться у повідомленні.
Читайте також: Японія запідозрила Росію в порушенні повітряного простору
Їх регулює Вашингтонська конвенція про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення.
Потрібна офіційна реєстрація господарств, де розводять осетрів і переробляють їх ікру. Існують також жорсткі правила її маркування.
Довідка. Осетрів в Японію завезли з СРСР ще в 1983 році. Після серії експериментів їх розведення налагодили на початку 2000-х, а з 2013 року почався продаж чорної ікри на внутрішньому ринку. Її головні виробники розташовані в префектурі Міядзакі на острові Кюсю.
У 2014 фінансовому році в Японії було продано в цілому 60 кг цього товару. Ціна на нього варіюється залежно від сорту - наприклад, 20-грамова баночка високоякісної осетрової ікри з Міядзакі коштує майже 13 тис. ієн (близько $ 108).