У Росії пройшла дискусія організації "Солдатські матері Санкт-Петербурга" за участю правозахисників з різних регіонів РФ. На порядку денному обговорили питання можливих кадрових втрат під час військових дій у Сирії.

Спочатку учасники дискусії говорили про створення мирного настрою у Росії та світі загалом. Після чого торкнулися теми війни у Сирії. Члени організації задалися питанням: навіщо Росія взагалі вводить війська у країну Близького Сходу, повідомляє видання DW.

Представник організації з захисту прав людини повідомив, що солдатам не надають письмових розпоряджень про відправлення до Сирії. На його думку, такі рішення можуть бути не законними. Вже на наступний день правозахисники звернулися з цього приводу до міністерства оборони РФ.

Найгострішим питанням була можливість отримання "вантажів 200" зі східної території. Як заявили учасники форуму, жодна війна не проходить без жертв і неважливо, приймають росіяни участь у конфліктах чи лише консультують армію Асада.

Читайте також: У США готуються до вторгнення Росії в Прибалтику - ЗМІ

Популярні новини зараз
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Також учасники форуму повідомили, що воєнні настрої у РФ пов'язані з відсутністю вільних ЗМІ у країні, а також думкою населення, що війна не стосується саме їх.