Протестувальники з Кишиніва вирішили скасувати свою вимогу про відставку чинного президента країни Ніколає Тімофті. Лідер держави зустрівся з представниками організації "Гідність і право" та запевнив їх у підтримці.

Тімофті під час зустрічі із організаторами протестів пояснив, що він також виступає за відкриті та чесні вибори у Молдові. Президент закликав протестувальників бути терплячими та проявити підтримку до уряду.

"Президент підтвердив свою стурбованість наявними в країні проблемами у сфері правосуддя, у фінансово-банківському секторі і що в міру своєї компетенції зробить всі законні заходи для якнайшвидшого врегулювання кризової ситуації", - повідомляє прес-служба Тімофті.

Після розмови з керівником країни молдовани заявили, що більше не наполягають на відставці Ніколає Тімофті. Однак вони все ще вимагають звільнення очільників національного банку, генпрокуратури, міністерства юстиції та антикорупційного бюро. Ці чиновники, на думку "Гідності і права", є винними у фінансовій кризі Молдови.

Читайте також: Нова хвиля протестів у Молдові: десятки тисяч людей зібралися в Кишиневі (фото)

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Протести у Кишиніві почалися 6 вересня. Мітингарі вимагали відставки президента та покарання корупціонерів, які вкрали близько мільярда доларів з банківської системи.