Німецький автоконцерн Volkswagen підозрюють у невиконанні правил екологічної безпеки у Сполучених Штатах. Фахівці Агентства з захисту навколишнього середовища США виявили, що автомобілі обходять екологічні стандарти.

За даними агентства, автомобілі VW та Audi мали спеціальну систему контролю за вихлопами, яка вмикалась лише під час перевірки автомобілю. Отже близько 500 тисяч автівок у США порушують екологічні норми, повідомляє Reuters.

"Використовувати такі прийоми, аби обійти стандарти захисту клімату - незаконно та загрожує здоров'ю громадян", - заявила речниця американського екологічного відомства Синтія Жиль.

Прес-секретар агентства пояснила, що автомобілі Volkswagen викинули у навколишнє середовище шкідливих речовин у 40 разів більше норми. Таким чином німецькому автоконцерну загрожує штраф у розмірі 18 млрд доларів.

Читайте також: Із McDonald`s стягнули 320 тисяч рублів за пролиту каву

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Керівники Volkswagen вже повідомили, що скоріше за все відкличуть автомобілі, які не придатні до екологічних умов.