Росія різко нарощує військову присутність в Сирії і на додачу до інших передових озброєнь перекинула туди свої бойові літаки.

Про це заявляють американські посадовці, повідомляє "Радіо Свобода".

На умовах анонімності посадові особи розповіли агентству Reuters і виданню The Wall Street Journal, що принаймні чотири тактичних російських винищувача вже розміщені на сирійській авіабазі неподалік міста Латакії, стратегічно важливої для режиму президента Сирії Башара аль-Асада.

За іншою інформацією, РФ перекинула туди і чотири штурмові вертольоти і деяку кількість військово-транспортних протягом попередніх 24 годин.

Також останніми днями Росія вже розмістила біля Латакії сім своїх танків Т-90 та засоби протиповітряної оборони (ісламісти не мають власної авіації) і артилерію, на позиціях для захисту російського особового складу – близько 200 морських піхотинців, інформують в США.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Крім того, останніми днями через Босфор у Середземне море пройшли три російські десантні кораблі.

Читайте також: Міністри оборони США та Росії поспілкувались вперше за рік

Як повідомили в Пентагоні, представники Міноборони США і Росії домовилися вести подальші переговори про те, щоб їхні військові не вступали в конфлікти між собою.