Президент США Барак Обама призначив на посаду міністра армії Еріка Феннінга, який є відвертим гомосексуалістом. Найближчим часом його кандидатуру повинен схвалити Сенат.

Наразі Феннінг є заступником голови американської армії Джона Макхью. Обама розповів, що чиновник має виключні лідерські якості та має великий досвід роботи.

За останні 25 років Ерік Феннінг займав різні високі посади у Пентагоні та Конгресі. Весь цей час він не приховував свою нетрадиційну орієнтацію та був одним з керівників організації Gay & Lesbian Victory Fund, яка виступає за відкритість геїв та лесбіянок у суспільстві.

Барак Обама у 2011 році офіційно скасував закон, який забороняє відкритим представникам секс-меншостей служити в армії.

Читайте також: США додатково розмістять 12 штурмовиків у Європі

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Президент США також додав, що цей крок є важливим на шляху до рівності, а держсекретар Джон Керрі закликав весь світ йти за прикладом його країни.