У неділю, 20 вересня, в Греції почалися дострокові парламентські вибори. Виборчі дільниці відкрилися о 7:00 ранку за місцевим часом, передає Reuters.

Право проголосувати надано приблизно 9,837 млн громадян.

У парламентських виборах 20 вересня беруть участь 19 партій і коаліцій, проте основними суперниками є СІРІЗА і опозиційна партія "Нова демократія", яку очолює колишній міністр оборони Греції Евангелос Меймаракіс.

Результати останніх опитувань громадської думки, проведених компанією To Pontiki, показують, що СІРІЗА і "Нова демократія" мають приблизно рівні шанси на виборах і можуть отримати по 28% голосів.

Виборчі дільниці будуть відкриті до 19:00, після чого, як очікується, будуть оприлюднені дані exit-poll.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Читайте також: Президент Єгипту офіційно прийняв присягу

У міністерстві внутрішніх справ Греції повідомили, що "вже після 21:00 будуть отримані перші підсумки голосування, навіть якщо розрив між двома першими партіями буде близько 1%".

"Це буде забезпечено за рахунок того, що вісім регіонів країни будуть передавати результати у відомство в електронному вигляді, а не по телефону, як це було раніше і займало більше часу", - зазначили в МВС.

Нагадаємо, наприкінці серпня президент Греції Прокопіс Павлопулос підписав указ про розпуск парламенту і про проведення позачергових парламентських виборів 20 вересня.

Цьому передувало рішення прем'єр-міністра Греції Алексіса Ціпрас піти у відставку. Даний крок був пов'язаний з тим, що він втратив парламентську більшість після того, як прихильники жорсткої лінії в правлячій коаліції СІРІЗА виступили проти угоди з іноземними кредиторами щодо врегулювання грецького боргу.