Російським контрактникам може загрожувати кримінальне переслідування. Під статтю потраплять ті, хто відмовився від перекидання в Сирію з військового порту в Новоросійську.

Про це повідомив представник неформального об'єднання юристів "Команда 29", адвокат Іван Павлов, передають російські ЗМІ.

Прокуратура, за його словами, підключила до вивчення обставин події в Новоросійську Федеральну службу безпеки.

"Пішла перевірка, допити і загрози військовослужбовцям аж до кримінального переслідування. Статті не називаються, але з розмови випливає, що їм загрожує покарання аж до державної зради", - підкреслив Павлов.

Адвокат також додав, що органи державної безпеки Росії проводять перевірки військової частини. Під час неї військовослужбовців відмовилися випускати з її розташування.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Раніше один з російських журналістів зустрівся з чотирма військовослужбовцями за контрактом.

Читайте також: Росія перекинула до Сирії вже й бойові літаки – США

Під час бесід з командуванням, за їхніми словами, їм розповіли, що "в країні прибуття буде спекотно і важливо пам'ятати про гігієну і в жодному разі не робити ні кроку за територію військової частини". Контрактники також зазначили, що їм пояснили, що "робити і як поводитися в полоні і на допиті".

Проте контрактникам не повідомляли, куди конкретно їх збираються відправити. Військове керівництво прикривалося секретними директивами Генерального штабу.

Нагадаємо, російських контрактників відправляють воювати до Сирії проти їхньої волі.