Після введення у Росії заборони на ввезення товарів з санкційних країн, імпортери знайшли способи обійти закони. Відтепер екзотичні фрукти постачаються до РФ з Білорусі.

За рік Білорусь збільшила експорт фруктів до Росії у два рази, повідомляє портал FruitNews. Цього року до країни прибуло 672 тисячі тонн фруктів з Білорусі, минулого року ця кількість складала 325 тисяч тонн.

Велику кількість яблук та груш ще можна зрозуміти. Але ж до Росії збільшили поставку і цитрусових на 60%. З ківі ситуація здається взагалі смішної - ці фрукти почали закуповувати з Білорусі на 151% більше ніж у минулому році. Цей фрукт не росте у Білорусі взагалі.

"У підсумку, з урахуванням традиційної російської корупції, найбільш простим рішенням виявилося зростання бізнесу дрібних компаній, які мало живуть та які спеціалізуються на постачанні продукції за сірими схемами через треті країни, такі як Білорусь або Сербія, або за документами від таких країн", — розповіла генеральний директор FruitNews Ірина Козій Козій.

Читайте також: Російських батьків-протестувальників проти закриття шкіл звинуватили в екстремізмі

Популярні новини зараз
У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці
Показати ще

Після введення санкцій на імпортну продукцію, її почали спалювати або закопувати у землю прямо на російському кордоні.