Слідчий комітет Білорусі по Мінську відмовив у закритті кримінальної справи проти кандидата у президенти 2010 року Олеся Міхалевича. Його звинувачують в організації масових заворушень.

Правоохоронний орган офіційно відмовив скасувати кримінальну справу проти Міхалевича, пояснивши це тим, що слідчий має право "порушувати кримінальну справу і відмовляти в її порушенні". Але опозиціонер має право оскаржити рішення у вищих інстанціях. Про це розповів сам Міхалевич білоруському агентству "БелаПАН".

Олеся Міхалевича затримали на початку вересня при поверненні у Білорусь. До цього він мешкав у Чехії, але вирішив повернутись на батьківщину, щоб бути ближче до родичів. Опозиціонера одразу ж відпустили з підпискою про невиїзд.

Читайте також: Білорусь є найбільшим постачальником ківі в РФ

20 грудня 2010 року Міхалевича затримали разом з іншими опозиціонерами за проведення мітингів після президентських виборів. Через місяць його відпустили та він розповідав про катування у СІЗО. У березні Міхалевич таємно втік з Білорусі та отримав політичний притулок у Чехії.

Популярні новини зараз
Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників
Показати ще