Влада США планує додатково виділити понад 400 мільйонів доларів в якості гуманітарної допомоги населенню Сирії. Про це заявив прес-секретар Білого дому Джош Ернест.

"США виділяють 419 мільйонів доларів в якості додаткової гуманітарної допомоги", - сказав він, передають іноземні ЗМІ.

Він також зазначив, що гроші будуть спрямовані на надання термінової медичної допомоги, закупівлю води, продовольства та організацію житла.

Читайте також: Канада готова прийняти 10 тисяч мігрантів

За словами Ернеста, американська сторона з 2010 року виділила 4,5 мільярда доларів на допомогу народу Сирії та сирійським біженцям у різних країнах. Разом з тим, нагадав він, влада країни оголосила про готовність збільшення кількості біженців, яких можуть взяти.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Нагадаємо, віце-прем'єр Туреччини Нуман Куртумлус, заявив, що його країна, яка приймає у себе найбільшу кількість біженців у світі, станом на сьогоднішній день витратила 7,6 мільярда доларів на утримання 2,2 мільйона сирійців, які втекли в Туреччину.