Влада Норвегії повідомили про намір придбати у США 52 винищувача-бомбардувальника п'ятого покоління F-35, передає Reuters.

Поставка літаків розрахована на кілька років, перші F-35 в Осло сподіваються отримати в 2017 році, а в 2019-му планують приступити до бойових польотів.

Міністр оборони Норвегії Іне Еріксен Серейде заявила, що Осло побоюється "очевидної демонстрації сили" з боку Росії в регіоні Балтійського моря. За її даними, в останні місяці російські літаки неодноразово порушували межі міжнародного повітряного простору.

Наприкінці лютого поточного року Норвегія оголосила про рішення реорганізувати збройні сили країни, щоб протистояти "російській загрозі" і підготуватися на випадок "можливого загострення ситуації".

Читайте також: Небо над Балтикою патрулюватимуть німецькі винищувачі з повним боєкомплектом

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Вони не порушують наш повітряний простір. Але росіяни нарощують дальність і кількість польотів", - зазначила глава Міноборони.

Серейде заявила, що Осло буде розширювати співпрацю з країнами Балтії і з Україною.

Як повідомлялося раніше, частину штурмовиків А-10, які США пообіцяли направити в Європу, розмістять на естонській авіабазі Емарі, Естонія.