У РФ хочуть дозволити продавати та вживати алкоголь лише тим громадянам, які вже досягли 21-річного віку.

Російський сенатор Антон Бєляков вніс на розгляд Держдуми Росії законопроект про підняття вікової планки при продажу алкоголю, повідомляють російські ЗМІ.

Однією з причин нововведення називають надмірне вживання алкоголю в Росії, що призводить до зростання смертності, наголошує в пояснювальній записці автор законопроекту.

"Великою проблемою є й зростання кількості "п'яних ДТП". В даний час Росія знаходиться на першому місці за смертністю в дорожньо-транспортних пригодах серед країн Європи", - йдеться в документі.

За словами Белякова, дослідження американських учених довели пряму залежність між зростанням ДТП за участю нетверезих водіїв і віковим цензом на продаж спиртного.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Читайте також: Москва хоче прирівняти реабілітацію сталінізму до екстремізму

Нагадаємо, в жовтня 2014 року уряд Росії затвердив законопроект про мінімальний штраф за регулярний продаж алкоголю неповнолітнім громадянам. Згідно із запропонованими поправками до Кримінального кодексу, мінімальний штраф для порушника становить 50 тис. руб.