У Казахстані збираються ввести ембарго на товари з Росії.

Про це повідомляє агентство "КазТАГ", посилаючись на інформоване джерело в Астані.

Згідно з його інформацією, до числа товарів, відносно яких введуть торгові бар'єри, увійдуть автомобілі, склотара, акумулятори, м'ясо птиці, яйця, борошно і макарони, соки і напої, хвилястий шифер, кабелі та проводи, дріжджі, олія та жири, патока, кондитерські вироби, мастильні матеріали, залізничне лиття, охолоджуюча рідина.

Стало відомо, що автоскладальні підприємства "Азія Авто" та Асоціація казахстанського автомобільного бізнесу лобіюють в міністерстві з інвестицій та розвитку надання їм виключного права на ввезення з Росії автомобілів для продажу через дилерські мережі.

"ЕвроКрісталл" і "Скляна компанія САФ", у свою чергу, просять державу встановити квоти на ввезення склотари з Росії та запровадити екозбір на склотару.

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Також компанії просять здійснювати ввезення склотари на територію Казахстану тільки для цільового призначення.

Читайте також: Росія вимагає від партнерів також знищувати санкційні продукти

"Кайнар-АКБ", що займається випуском акумуляторів, просить встановити квоти на ввезення продукції конкурентів з Росії. У якості заходів з видавлювання російської продукції пропонує посилити контроль на предмет відповідності технічному регламенту.

Низка компаній вимагає встановити заборону на ввезення м'яса птиці з Росії і обмежити імпорт нібито для захисту прав споживачів.

Держава, за словами джерела, вже прислухалась до автоскладальників та дозволила їм ввозити авто з Росії, послабив малий і середній бізнес, що займався паралельним ввезенням нових авто з країн ЄАЕС.