Прем'єр Угорщини Віктор Орбан заявив, що шенгенські угоди повинні продовжувати залишатися в силі, хоча це і вимагатиме ефективного контролю на кордонах.

Про це він сказав після прибуття на екстрений саміт ЄС з міграції, передають іноземні ЗМІ.

"Шенген - це закон, і він повинен залишитися в силі. Однак повинні дотримуватися правила перетину зовнішніх кордонів", - сказав він.

Орбан зазначив, що Угорщина не збирається і "не має наміру закривати кордони".

"На кордонах є пункти, де їх можна перетнути в законному порядку", - додав прем'єр.

Популярні новини зараз
Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця
Показати ще

Орбан пропонує віддати контроль за кордоном Греції країнам Європейського союзу, щоб полегшити вирішення кризи мігрантів у цій країні. Але він також підкреслив, що для цього необхідна згода грецької влади.

Читайте також: Шенген не скасують ще принаймні чотири роки – Юнкер

"Якщо ж наші грецькі колеги не здатні захистити свої зовнішні кордони, ми повинні попросити їх чемно, оскільки Греція - це суверенна країна, щоб вони дозволили зробити це іншим", - сказав він.

Раніше повідомлялося, що влада Угорщини витратять на вирішення проблем через кризу з мігрантами 200 млн євро.