Президент Таджикистану Емомалі Рахмон підписав поправки до закону, які передбачають введення кримінального переслідування за чаклунство.

Про це повідомляють на сайті адміністрації президента Таджикистану.

"Згідно з доповненням, запропонованим до Кримінального кодексу Республіки Таджикистан, значно посилюється кримінальна відповідальність за чаклунство і чарування, за які тепер передбачено позбавлення волі на строк до семи років", - йдеться в повідомленні.

Раніше поправки прийняли палати парламенту Таджикистану.

До підписання закону чаклунство в Таджикистані вважалося адміністративним порушенням, якщо воно не завдавало шкоди здоров'ю. За нього передбачалося покарання у вигляді штрафу. У 2008 році він становив близько $200, при повторному покаранні сума збільшувалася вдвічі.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У 2013 році в Таджикистані засудили муллу, який вбив молоду людину під час "вигнання диявола".

За даними МВС Таджикистану, в республіці працюють більше п'яти тисяч знахарів і народних цілителів. Рейди з їх пошуку проводяться майже 10 років.

Наголошується, що на прийом до ворожок ходять, в тому числі, й освічені люди. Крім того, деякі жителі республіки користуються медициною лікарів, що мають духовний сан.

Читайте також: Єгипетський президент помилував сотню в'язнів

Нагадуємо, що кримінальна відповідальність за чаклунство введена в деяких країнах, які були англійськими колоніями. У В'єтнамі, ПАР і Канаді чаклунство вважається видом шахрайства.