Скандал з автомобілями Volkswagen становить більшу загрозу для економіки Німеччини, ніж боргова криза Греції.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Головний економіст ING Карстен Бжеськи зазначив, якщо продажі компанії в Північній Америці скоротяться в найближчі місяці, це вплине не тільки на компанію, а й на німецьку економіку.

Минулого року у США Volkswagen продав близько 600 тисяч автомобілів. Це становить близько 6% від загальних об'ємів продажів.

Агентство США з охорони навколишнього середовища може оштрафувати Volkswagen на 18 мільярдів доларів. Ця сума перевищує сукупний операційний дохід компанії за минулий рік.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Наразі компанія має на рахунках 24 мільярдів доларів. Цього вистачить на погашення штрафу, але після цього компанія буде змушена скорочувати кількість робочих місць.

Уряд Німеччини побоюється, що автовиробники Daimler і BMW також можуть постраждати через скандалу з Volkswagen.

Читайте також: Volkswagen визнав провину у махінаціях на європейському ринку

Економіка Німеччини дуже залежить від автомобільного виробництва. Скандал може призвести до зниження ВВП країни.

"Якщо продажі автомобілів скоротяться, постраждають і постачальники, а слідом за ними вся економіка", - заявив аналітик компанії DIW Мартін Гомінг.

Нагадаємо, Американське Агентство з охорони навколишнього середовища звинуватило автоконцерн у махінаціях з програмним забезпеченням.Воно дозволяло обходити перевірку на рівень викиду шкідливих речовин. Голова правління компанії Мартін Вінтеркорн пішов у відставку через скандал.