Сполучені штати не бачать підстав для скасування або пом'якшення санкцій проти Російської федерації.

Про це пише Корреспондент.

"США готові до ослаблення санкцій проти Росії, коли ми побачимо свідчення виконання нею зобов'язань у рамках Мінських домовленостей по Україні", - повідомив представник Білого дому Джош Ернест.

Читайте також: Уряд не запровадив санкцій проти крупних російських банків

За його словами, наразі таких підстав - немає.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадаємо, Європейський союз і США планують продовжити санкції проти Росії до 2016 року через зменшення перспектив реалізації мінських угод в Україні.

Натомість, український уряд не запровадив санкцій проти крупних російських банків

Тиждень тому Україна ввела пакет санкцій проти Росії як окупанта. Серед російських фінустанов під санкції потрапили низка банків — Інвестрастбанк, Індустріальний ощадний банк, Аделантбанк, БайкалБанк, Банк Москви, ГЕНБАНК, Івестиційний Капітал, Первомайський, Северный морской путь та інші.

Проте в переліку немає крупних гравців банківського ринку російського походження - "Збербанк Росії", "ВТБ" тощо.

"Останні два роки люди інтенсивно забирають свої вклади із російських фінустанов. Багато-хто не хоче мати із банком країни-агресора. Але, оскільки депозити всієї банківської системи за останні два роки помітно зменшилися, то частка російських банків на нашому ринку лишилася незмінною — 20 відсотків", - розповів "Знай" Олександр Жолудь.