Король Саудівської Аравії Салман доручив переглянути порядок проведення хаджу в Мекку. Причиною цього рішення стала масова у священному для мусульман місті загибель паломників у четвер.

Про це повідомляє ВВС.

.Необхідно, за словами саудівського монарха, "удосконалити рівень організації та управління пересуванням" паломників.

Духовний лідер Ірану Аятолла Хаменеї звинуватив саудівську владу в нездатності забезпечити безпеку паломників.

Трагедію під час паломництва мусульман у Саудівській Аравії буде розслідувати спеціальна комісія. Результати слідства представлять королю.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, у четвер внаслідок масової тисняви поблизу Мекки під час святкування Курбан-байраму загинули не менше 717 людей. Понад 800 осіб отримали поранення.

Читайте також: Трагедія під Меккою: в страшній тисняві загинуло 700 людей (фото, відео)

Трагедія сталася після того, як на перехресті за кілька кілометрів на південь від священного міста зіткнулися дві групи паломників. Одна з них рухалась у напрямку Мекки, а інша поверталась з міста після проведення хаджу.

Ця кількість загиблих стала найбільшою за останні 25 років. У 1990 році в пішохідному тунелі, який поєднує Мекку та Міну, загинули майже 1,5 тисячі людей.