Стосовно підприємця, який організував концерт української групи Quest Pistols в челябінському ресторані, готується адміністративне провадження за свастику на рекламі виступу - повідомляють російські ЗМІ.

Підприємець сам замовив афішу концерту, і тепер йому загрожує за неї штраф у розмірі від 4 до 20 тисяч рублів.

"Челябінське УФАС винесло рішення про визнання реклами розважальних послуг ресторану, в якому проходив концерт популярної групи Quest Pistols, таким, що суперечить вимогам рекламного законодавства. Експертна група зробила висновок, що зображення на руці одного з музикантів є свастикою. Демонстрація даної і подібної символіки не допускається в РФ ", - сказала прес-секретар челябінського управління Федеральної антимонопольної служби Наталія Мартинюк.

Концерт пройшов 18 червня, і після цього афішу зняли. Розміщена вона була напередодні Дня пам'яті і скорботи.

Читайте також: Мешканка Глухова зібрала в будинку 40 пам'ятників Леніна (фото)

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Свастикою обурилися жителі Челябінська і звернулися в ЗМІ та УФАС. Експертна група визнала, що "використання такого зображення в рекламних матеріалах є образливим для національних почуттів російських громадян, ветеранів війни та їх родичів".