Міністерство оборони Вірменії повідомило, що збирається застосувати проти Азербайджану артилерійський і ракетний вогонь.

Про це в суботу, 26 вересня, повідомляє "Інтерфакс".

За словами представників міністерства, Вірменія прийняла це рішення після того, як Азербайджан вперше за 20 років застосував артилерійські засоби ураження калібру 122 мм.

"З метою придушення противника, припинення його дій і сприяння переговорному процесу, відтепер ЗС Вірменії будуть застосовувати співмірні засоби артилерійського та ракетного враження, тримаючи під постійним обстрілом місця розміщення підрозділів азербайджанських ЗС, всі пересування військ, військову техніку та живу силу", - сказали в міноборони Вірменії.

У зверненні міністерство просить співголів Мінської групи ОБСЄ і міжнародну спільноту звернути увагу на те, що застосування Азербайджаном артилерії може призвести до початку широкомасштабних військових дій.

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

Читайте також: Жертвами боїв в зоні карабахського конфлікту стали п'ятеро людей

Міністерство оборони Азербайджану повідомило, що бій зав'язався після застосування вірменською стороною великокаліберного озброєння. За даними відомства, в результаті бою в зоні карабахського конфлікту загинули п'ятеро людей і 19 отримали поранення. Міноборони Вірменії розповіло про чотирьох загиблих і 16 поранених військовослужбовців Нагірного Карабаху після зіткнення.

Перестрілка між військовими Азербайджану та Вірменії сталася в п'ятницю, 25 вересня.