У фіналі свого довгого візиту до Сполучених штатів Папа Римський Франциск виголосив підсумкову промову, у якій попередив, що релігійні свободи у різних куточках земної кулі - під загрозою.

Про це пише Російська служба Бі-бі-сі.

"Звертаючись до величезної кількості людей біля Індепенденс-холі у Філадельфії - місця народження Сполучених Штатів Америки, де колись підписали Декларацію незалежності та Конституцію США - Франциск віддав почесті ідеалам свободи і рівноправності, та з теплотою відгукнувся про іммігрантів з країн Латинської Америки", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Папа Римський згадав про Україну на Генасамблеї ООН

За його словами, релігію не можна використовувати у якості приводу для ненависті, жорстокості.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Згідно інформації, Папа попросив послідовників різних релігій єдиним голосом виступити із закликом про мир, взаємну толерантність та повагу один до одного.