Засновник Microsoft Білл Гейтс та творець соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг підписали документ, в якому закликають ООН надати вільний доступ до інтернету по всій планеті. На їхню думку, інтернет допоможе людству подолати бідність.

Згідно із повідомленням від ООН вони закликають покрити Землю інтернетом до 2020 року. Цей документ оприлюднили на Генеральній асамблеї ООН, яка наразі проходить у Нью-Йорку, повідомляє DW.

"Інтернет належить усім, а значить, повинен бути доступний кожному. Якщо люди отримають доступ до інструментів і знань в інтернеті, їм відкриються можливості, які дозволять зробити життя кращим для всіх", - наголошують Гейтс та Цукерберг.

Марк Цукерберг написав у Facebook, що кожна десята людина, яка отримала доступ до світової мережі, здолала бідність.

Під документом також підписались засновник Wikipedia Джимі Уелс та фронтмен гурту U2 Боно, відомий борець із бідністю.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Читайте також: У Нью-Йорку готують протести з нагоди візиту Путіна

ООН має намір виділити 5 млрд доларів для надання інтернету кожному мешканцю планети. Організація внесла цей пункт у частину програми для боротьби з бідністю, згідно з якою, у 2030 році на Землі не залишиться бідних людей.