На боці бойовиків "Ісламської держави" воюють понад 30 тисяч іноземних громадян.

За останній рік кількість добровольців-джихадистів подвоїлася після початку авіаударів коаліції під керівництвом США у Сирії й в Іраку, про це повідомляє німецький Spiegel, передає Еспресо.TV.

"Ісламська держава", вочевидь, має успіхи у вербуванні нових бійців: американські спецслужби виходять з того, що до її рядів приєдналися понад 30 тисяч іноземців, серед яких багато західних громадян", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Франція здійснила удар по позиціях "Ісламської держави"

З 2011 року по теперішній час у бойових діях у Сирії та Іраку на боці ісламістів воюють добровольці із понад 100 країн світу, такі дані були оприлюднені американською розвідкою. В той час як ще рік тому таких налічувалося близько 15 тисяч із 80 країн.

Популярні новини зараз
Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще