Генсек НАТО вважає, що відносини Заходу і Росії ще довго не будуть партнерськими, але найближчим часом "холодної війни" не передбачає.

Однак, зазначає, що Захід має зайняти таку позицію, "щоб Російська Федерація рано чи пізно зрозуміла, що більше виграє від співпраці, ніж від конфронтації", повідомляє Еспресо.TV .

"Ми повинні бути готові до того, що період погіршення відносин між Росією і НАТО буде довготривалим. Альянс у зв'язку з цим вживає необхідних заходів, істотно посилюючи нашу колективну оборону", - заявив Генсек Нато Єнс Столтенберг в інтерв'ю Норвезькому телеграфному бюро.

За його словами, посилення військової присутності НАТО на Сході є відповіддю на російську агресію в Україні.

"НАТО посилює свою військову присутність на Сході і проводить більше навчань лише з тієї причини, що Росія застосувала військову силу в Україні, - стверджував генсек Альянсу. - Стратегія стримування є необхідною запорукою спокою для Норвегії та інших членів НАТО", - сказав Столтенберг.

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Читайте також: Україна має якнайшвидше провести референдуму щодо НАТО – Кравчук

Нагадаємо, під час засідання РНБО Україна надала генсеку НАТО докази військової присутності Росії. Після цього Столтенберг закликав Росію вивести всі свої війська зі східних областей України і виконати всі Мінські домовленості.