Зневагою міжнародного права вважають у Баку заяву вірменського президента про те, що Нагірний Карабах є невід'ємною частиною Вірменії.

В Азербайждані наголосили, президент Серж Саргсян, заявивши таке, підтверджує факт анексії частини азербайджанських територій, повідомляє Кореспондент.

"Заява керівництва Вірменії про те, що "Карабах - невід'ємна частина Вірменії" є залізним доказом окупації цією країною територій Азербайджану, політико-правової відповідальності Єревану в конфлікті і її справжнім обличчям", - заявив в неділю прес-секретар азербайджанського МЗС Хікмет Гаджієв.

Саргсян, виступаючи напередодні в Єревані на засіданні держкомісії з координації заходів, присвячених 100-річчю геноциду вірмен, заявив: "Вірменія, а коли я кажу Вірменія, то Нагірний Карабах - її невід'ємна частина, є однією з найбільш воєнізованих територій світу".

Заява президента Вірменії є неповагою міжнародного права, Статуту ООН, відповідних резолюцій Радбезу ООН, стверджує Гаджієв.

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

З його словами, Азербайджан не змириться з анексією своїх територій. Він також закликає врегулювати карабахський конфлікт у рамках міжнародно-визнаних кордонів, територіальної цілісності та суверенітету країни.

"Інакше відповідальність за наслідки кроків, які Азербайджан буде змушений зробити для захисту свого суверенітету і територіальної цілісності, повністю ляже на Вірменію", - сказав дипломат.

Варто зазначити, що ситуація на кордоні між двома країнами останніми днями загострилася: кілька разів обстрілювалися блокпости і населені пункти.

Читайте також: Жертвами боїв в зоні карабахського конфлікту стали п'ятеро людей

В адміністрації президента Азербайджану не бачать альтернативи військовому сценарію вирішення вірмено-азербайджанського конфлікту через "штучне затягування" мирного врегулювання ситуації.