Президент Ірану Хасан Роугані каже, що він готовий обговорити "план дій" повоєнного майбутнього Сирії після того, як угруповання "Ісламська держава" зазнає поразки.

Іран, який підтримує президента Сирії Башара аль-Асада, раніше тримався осторонь від зусиль Заходу знайти політичне вирішення сирійського конфлікту.

Роугані в інтерв'ю NPR 27 вересня заявив, що Іран готовий почати "проведення дискусій і діалогів, щоб визначити і прийти до висновку щодо наступного плану дій після того, терористи будуть вигнані з цієї території".

Читайте також: Керрі з іранським колегою обговорили конфлікти в Сирії та Ємені

При цьому він заявив, що країни, які боряться з "Ісламською державою", "повинні діяти в унісон і мати формулу для вигнання терористів негайно".

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Роугані додав, що режим Асада повинен бути залучений до "пошуку плану дій", який США раніше відкидали.