У Латвії відкрито кримінальне провадження стосовно туристичної компанії. Вона відправляла людей в окупований Росією Крим.

Про це повідомив заступник голови міжвідомчої робочої групи Кабінету міністрів України з питань відшкодування втрат, завданих тимчасовою окупацією частини території України Георгій Логвинський в інтерв'ю "РБК-Україна".

"У нас йдуть питання по майнових спорах. У тому числі, з допомогою моїх колег з Парламентської асамблеї Ради Європи, ми відкрили кримінальне провадження в Латвії щодо туристичної компанії, яка відправляла людей в Крим", - зазначив він.

Крім того, за словами Логвинського, є ще одне окреме кримінальне провадження. Воно стосується банків, які ведуть свою діяльність на території окупованого півострова.

Читайте також: "Газпром" і "Роснефть" відклали буріння в Арктиці через санкції

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

Політик наголосив, їх майно та рахунки за кордоном будуть арештовані.

Він також сподівається, що вже у найближчий час кримінальне провадження проти французьких депутатів, які відвідали окупований Крим, буде переведено на наступну стадію.

Нагадаємо, польських дітей повезли у Крим, попри заборону. Польська влада перед поїздкою учнів до Росії заборонили везти їх до Криму: їм обіцяли, що діти поїдуть до Петербурга.