Зампомічника глави Пентагону Евелін Фаркас йде у відставку.

Куратор військових відносин Росії й України йде у відставку у зв'язку з політикою Білого дому щодо дій Росії в Україні та Сирії.

Про це повідомляє видання Politico з посиланням на власні джерела в Пентагоні.

Як пише видання, Фаркас відстоювала позицію негайного реагування на російську агресію в Україні та надання допомоги нашій державі у розмірі 244 млн дол.

Також вона підтримувала прагнення Чорногорії вступити в НАТО і виступала за зміцнення оборонних зв'язків США та Грузії.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Повідомляється, що американському оборонному відомству буде нелегко знайти гідну заміну Фаркас.

Читайте також: Пентагон шукає можливість зберегти війська в Афганістані

"В адміністрації не так багато експертів по Європі з великим списком досягнень. Без сумнівів, відставка Фаркас поставить Пентагон в більш слабке становище з точки зору його політики з європейських питань", - відзначило джерело.

За його словами, останнім часом пішла тенденція на зближення США і Росії в питанні військового конфлікту в Сирії. 28 вересня президент США Барак Обама домовився з главою Росії Володимиром Путіним про переговори з метою уникнути конфлікту при проведенні можливих військових операціях в Сирії. При цьому сторонам не вдалося домовитися про подальшу долю сирійського президента Башара Асада.