Президент Чехії Мілош Земан відсвяткував свій 71-й день народження у Нью-Йорку - у російському ресторані Mari Vanna. Там для нього виконали відому пісню "Пусть бегут неуклюже" із радянського мультика про чебурашку.

Про це пише УНІАН. У мережі виклали відео зі святкування.

"Земан прибув до Нью-Йорка для участі в роботі 70-ї сесії Генеральної асамблеї ООН. Як наголошується, йому запропонували на вибір відсвяткувати день народження "на терасі розкішного готелю в центрі Манхеттена" або в ресторані чеської кухні. Зрештою обрали російський ресторан", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Президент Чехії закликав допомагати "працьовитим українським біженцям"

В меню президента були борщ, пироги з цибулею і шашлик. Пісня крокодила Гени, яку виконували хором, супроводжується ударами в такт і вигуками "Давай-давай!".

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево
Показати ще

Чому обрали саме цей заклад, прес-секретар президента Іржі Овчачек не став коментувати. При цьому він зазначив, що вибір ресторану став "сюрпризом для президента".

Святкування викликало критику багатьох його співгромадян.

"Президент Чехії Мілош Земан відзначив свій 71-й день народження в Нью-Йорку на Манхеттені. на "землі свободи" було, звичайно, дуже важко знайти підходяще місце і відповідну компанію. Тим не менш, хто шукає, той знайде", - написав чеський політик Мирослав Калушек у Facebook.